Akupunktur


Akupunktur er en ældgammel behandlingsform, men trods de mange år på bagen, er behandlingsformer nutidig og yderst effektiv når kroppen skal bringes tilbage i balance. Klinikken ligger i Stenløse, Egedal kommune, meget til på S-toget og Egedal Centeret. Kommer du i bil, kan du parkere på vejen eller på den store S-togsparkeringsplads for enden af vejen.
Book TidKlik her!
Gennemsnit på 4.93 stjerner ud af 148 anbefalinger

Seneste anbefaling


Karin Burmester
Stenløse
7. januar 2021

Akupunktur mod nervesmerter og lændeproblemer
Nu har jeg gennem 5-6 måneder fået hjælp gennem akupunktur (Av min krop) i forhold til både nervesmerter og lændeproblemer.
Begge behandlinger har reduceret miner gener i væsentlig grad. Jeg vil selvfølgelig vedligeholde begge behandlinger fremover.
Næste uge skal jeg have afdækket mine allergisymptomer. Håber det går lige så godt.

Hvorfor skal jeg vælge behandling hos Av min krop?

Kravene til akupunktører vil med sikkerhed blive skærpet indenfor ganske få år. Der vil blive stillet større krav til akupunktørens faglige fundament, ligesom alt peger på, at der vil komme skærpede krav til efteruddannelsen. Alt tyder og peger på, at kravene fremadrettet vil være, at akupunktører skal være RAB-registrerede, hvilket jeg er. RAB er en betegnet som sundhedsstyrelsen i samarbejde med de faglige organisationer for behandlere har fastsat. Altså er der et minimumskrav til antal af undervisningstimer i den konkrete behandlingsform Akupunktur. Derudover er der krav om et vist pensum indenfor fagene anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Jeg er registreret af foreningen Dakobe, som dermed har godkendt min uddannelse og de tjekker også op på min løbende efteruddannelse.

Udover at være akupunktør, er jeg også fuldt uddannelse massør, ligesom jeg har en del kurser. Værktøjskassen er derfor godt pakket og det kombineret med min søgen efter at opnå bedst mulige resultater, er du i gode hænder.

Fleksible åbningstider.

Klinikken har også åbent når du har fri. Her kan du booke tid i både dag- og aftentimerne, samt i weekenden. Ledige tider fremgår af onlinebookingen.

Kommer du efter kl. 16.30 er der et tillæg på 25 kr. pr. behandling.

Derudover er det muligt at booke tid i venteværelse til akupunktur, så hvis der ikke er tider i klinikken, så søg i menuen ”Akuttid i venteværelset” i onlinebookingen. Ønsker du tid udenfor de tider der er tilgængelige i onlinebookingen, aftales dette individuelt og du må her påregne yderligere tillæg end det angivne aften/weekendtillæg.

Hvad tilbyder klinikken?

Jeg er fuldt uddannet Akupunktør, altså RAB-registreret. Jeg er registreret hos forbundet Dakobe, der sikrer at jeg lever op til standarder for undervisningstimer i henholdsvis praktisk akupunktur, men også indenfor områderne anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Jeg taget min uddannelse ved Akupunktur Universitet, hvilket betyder, at jeg udover at mestre den Traditionelle Kinesiske Akupunktur også forkortet TCM og mestrer Boels Moderne Metoder, hvor hans mest ”kendte” akupunkturform er AcuNova.

Under behandlingen sidder eller ligger du dejligt lunt, da jeg har varme i briksen.

Og du har også altid mulighed for at høre stille og afslappende musik, ønsker du ro, beder du mig bare slukke for den,

Hvorfor kommer kroppen i ubalance?

Kineserne tilgang til hele universet og hvert enkelt individ, er at der skal være balance mellem Yin og Yang, ligesom verden ikke er sort eller hvid, der er altid nødt til at være lidt af det andet. En ubalance er typisk, hvis noget får overvægt eller noget bliver fundet for let, så bliver vi syge og dermed opstår der en ubalance.

Et er at miljø, kost og arbejdsbelastninger med videre sætter sit præg på kroppen. Men det er også sikkert, at kroppen med tiden bliver dårligere til selv at reparere cellerne, som hele kroppen jo består af.

Det ser også ofte, at kroppen ikke lige selv kan finde ud af at ”vælge” hvad den skal prioritere og så opstår ubalancen. Ofte er der en tendens til, at vi tænker, det går nok over og når det så ikke gør det, sætter ubalancen sig mere fast om man så må sige.

Hvilken effekt/virkning kan jeg forvente?

Akupunkturen arbejder med kroppens egne energier, Kineserne har navngivet denne energi Qi. Med akupunktur kan man kun styrke positivt, altså kan man ikke gøre noget værre. Kroppen kan dog ”ligge inde” med en ophobning af affaldsstoffer, som skubbes længere frem i processen og derfor kan det selvfølgelig snyde, fordi man så kan foranlediges til at tro, at det hele er blevet værre.

Mit mål er altid, så vidt det er muligt at bringe dig tilbage til ”normal tilstand” og det lykkes ofte også, men det er sjældent fixet ved bare en behandling, tænk bare på, hvor længe du har døjet med din ubalance. Jeg har ikke tryllestøv i nålene, din egen krop skal selv restituere, når jeg har udstukket retningen.

Skal jeg selv have lagner og håndklæde med?

Av min krop søger for rene lagner og håndklæder er inkluderet i behandlingen.

Eksempler på, hvad kan jeg få akupunktur for.

Akupunktur kan anvendes til rigtig mange ubalancer i kroppen og nedenstående overskrifter er bare eksempler, for at vise hvor bredt akupunkturen reelt set favner.

 • Dårlig ånde
 • Fødselsmodning
 • Hoftesmerter
 • Hælspore
 • Iskiassmerter
 • Knæsmerter
 • Kvalme
 • Lændesmerter
 • Nakkesmerter
 • Seneknude
 • Skuldersmerter
 • Styrkelse af immunforsvar
 • Svimmelhed
 • Søvnbesvær / Søvnløshed
 • Uro i kroppen

Hvor lang tid tager en behandling?

En akupunkturbehandling tager 30 min.

Jeg arbejder altid kun med en ubalance, så vælg den værste eller den du fik først, hvis du har flere ”problemer”. Jeg ser ofte, at dominobrikkerne falder, når vi først tager hul på det første problemområde. Så selvom det kan virke uoverskueligt, at vi kun arbejder med et problemområde ad gangen, så vil du ofte få nogle af de efterfølgende behandlinger forærende i form af, at vi slet ikke skal behandle det, fordi det har ”løst sig selv”,

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Med akupunktur er det svært at svare entydigt, nogle symptomer eller skader kan behandles med bare en enkelt behandling, andre kræver 5 behandlinger tæt efterfulgt af hinanden for at få ”bugt med det.”

Kan jeg kombinere min behandling med anden behandling end akupunktur?

Du kan sagtens kombinere din behandling, hvis bare du har bestilt minimum 1 time. Hos Av min krop betaler du for tiden du får behandling, så du kan sagtens vælge for eksempel ½ eller 1 times massage og ½ times akupunktur. Nogle gange foreslår jeg kombinerede behandlinger, fordi min erfaring siger mig, at kombinationen ofte giver gode resultater.

Hvad sker der med kroppen når den modtager akupunktur?

Når du får akupunktur, aktiveres kroppens eget beredskab og en helingsproces påbegyndes. Kroppens energinetværk Qi styres i den rigtige retning.

Får du akupunktur baseret på Boels Moderne Metoder, aktiveres små nervefibre og der sendes signal til kroppen om, at rette op i det konkrete område.

Akupunktur baseret på den kinesiske medicin arbejder typisk med at rette op via kroppens energibaner, kaldet meridianer.

Er der noget du skal være opmærksom på efter behandling?

Der er som sådan ikke noget du skal være opmærksom på, udover, at hvis du er hjertepatient og får blodfortyndende medicin, er der øget risiko for, at du får blå mærker. Eller at der opstår en blødning ved nåleindstikket. Fortæl mig blot ved behandlingsstart at du får blodfortyndende medicin, så er jeg klar med både vat og blod-stop-spray.

Hvis du tager fiskeolie dagligt, kan dit blod også være tyndere og du kan få ”symptomer” der minder om ovenstående afsnit.

Skal jeg gå regelmæssigt til akupunktur?

Hvis du har pådraget dig en akut skade, plejer det ikke at være nødvendigt at gå til regelmæssig akupunktur, medmindre du i stedet ønsker at styrke for eksempel knogler, sener eller muskler, for at minimere risikoen for fremtidige lignende skader.

Er du derimod kommet her med en kronisk ubalance, må du forvente at komme her med jævne mellemrum. Hvor ofte afhænger af den enkelte, nogle kommer en gang om måneden, andre hver 6. uge og andre igen kun hver anden måned. Mit oplæg er typisk at du skal komme igen om 3 – 4 uger efter første seance, hvor tingene er bragt så meget i nul, som muligt, og så løfter vi stille og roligt barren, så vi får dig kørt ind på det rette spor i forhold til at smerterne ikke kommer igen.

Jeg er gravid, må jeg så få akupunktur?

Der er intet til hindrer for, at få akupunktur. Faktisk har jeg ofte gravide, der synes det er mere behageligt, især i slutningen af svangerskabet, at sidde behageligt op med nåle, fremfor at ligge.

Må børn og unge få akupunktur?

Børn kan sagtens modtage akupunktur.

Helt små børn tager det faktisk ofte helt roligt, det er oftest tiden mens nålene virker, de synes er det værste. Så får de et par fine plastre på hen over nålene og hvis forældrene ellers har mod på selv at tage plaster og nåle ud, så er de klar til at rende ud at lege. Nål på børn sættes altid, så de ikke er berørt af dem, selvom de bevæger sig.

Jeg har et par bamser i klinikken de kan låne og kramme, mens jeg sætter nålene, for tanken om nålene er ofte værre end den reelle oplevelse. I er også meget velkomne til selv at tage en ynglings bamse eller dukke med, ligesom en IPad ofte også kan gøre underværker.

Er der nogle bivirkninger ved akupunktur?

Akupunkturen har ingen bivirkninger udover, at du kan risikere at pådrage dig et blå mærke, hvis jeg rammer en af de dybereliggende små blodårer.

Derudover kan sygdom / ubalance som nævnt længere oppe, blusse lidt op, det er ikke fordi akupunkturen gør dig mere syg, det er bare den ophobning der ”ligger klar i kroppen”, som ville have vist sig som smerter i den kommende tid.

Nogle kan også blive en smule influenza-syge, fordi vi begynder at rode med ubalancer der måske har siddet i kroppen i mange år.

Ovenstående bivirkninger kan typisk minimeres ved at drikke ekstra væske både før og efter behandling.

Hvad siger kunderne?

Carsten siger blandt andet: ”Startede hos Bettina med MEGET kraftige nerve smerter, faktisk så kraftige at indlæggelse og morfin var næste skridt. Efter 30 min behandling var de faldet så det var til at holde ud ...”

Sanna skriver: ”Bettina har haft hjulpet mig med nogle maveproblemer der i længere tid har haft givet konstant skidt smag i munden. Havde haft prøvet alt mellem himmel og jord forinden og ej heller min egen læge kunne hjælpe…..”

Læs resten af anbefalingerne her og se også andre kunders anbefalinger

Er der nogle sygdomme, som gør jeg ikke må få akupunktur?

Som oftest er det ikke nogen sygdomme der forhindrer dig i at få akupunktur. Dog skal du vide, at hvis du er hjertepatient eller får blodfortyndende medicin er det større risiko for, at du kan få blå mærker omkring nåleindstikket.

Ved tvivlstilfælde er min anbefaling altid, at du rådfører dig med lægen, ikke om han/hun er enig i, at du skal prøve akupunktur, men om der er noget lægefagligt, der kan forværre din sygdom.

Afbud og udeblivelse

Du kan melde afbud op til 24 timer før aftalt behandling og det er faktisk muligt at gøre det online.

Afbud i sidste øjeblik er træls, måske har jeg afvist en anden kunde, fordi alle tider er optaget, så derfor koster det desværre også lidt at melde afbud på dagen eller ligefrem at udeblive.

Afbud senere end 24 timer før, kan kun efter kontakt til mig og takseres med 1/2 pris af den aftalte behandlings pris.

Afbud på dagen eller udeblivelse, udløser fuld betaling.

Kan jeg bruge min Sundhedsforsikring?

Ja sagtens. Jeg er Registreret alternativ Behandler (RAB-godkendt). Lagt de fleste forsikringsselskaber vil gerne give tilskud til akupunkturbehandlinger. Giv mig gerne et kald, hvis du lige har brug for en snak inden du kontakter din forsikring.

Jeg har behandlet klienter fra følgende forsikringsselskaber. Klikker du på dit forsikringsselskab åbner en ny side, så du nemt kan tage kontakt og forhøre dig om dine muligheder for tilskud til behandling og samtidig stadig har mine kontaktoplysninger ved hånden, hvis de på forhånd vil vide, hvilken behandler du ønsker at benytte.

Hvordan betaler jeg for behandlingen?

Du betaler efter hver behandling. Du kan betale med MobilePay, Visakort, Mastercard og kontanter. Jeg benytter et svensk betalingssystem, så desværre kan jeg ikke modtage dankort der kun kan benyttes i Danmark.

Det er også muligt at købe klippekort, disse betales på forskud, og så får du et kryds på kortet, efter endt behandling, så længe du stadig har tilgodehavende behandlinger.

Du kan se de enkelte priser for behandling under menupunktet priser

Kan jeg købe gavekort til klinikken?

Du kan nemt og enkelt købe gavekort via Book tid.

I øverste bjælke ser du en indkøbskurv og teksten "Køb gavekort". Udfyld det ønskede beløb, tast dine kontaktdata og betal og så har du gavekortet til at forære væk lige ved hånden.

Tidsbestilling er også mulig om aftenen og i weekenden.

Kort om Akupunkturens historie

Akupunktur er en alternativ behandlingsmetode fra Kina og andre dele af Fjernøsten, som bygger på anvendelsen af nåle, der stikkes ind i akupunkturpunkter. Princippet i akupunkturbehandlingen er,

at akupunktøren indsætter tynde nåle i bestemte punkter på patientens hud for at forebygge eller behandle bestemte sygdomme.

Det var i 1970’erne, at akupunktur for alvor slog igennem i Vesten. Besøg i Kina var på denne tid blevet meget populære for læger og indebar ofte en demonstration af den næsten mirakuløse virkning af akupunktur, f.eks. ved store operationer, hvor patienten udelukkende var bedøvet ved hjælp af akupunktur. Disse besøg blev rosende beskrevet i vestlige lægevidenskabelige tidsskrifter. I Vesten fulgte en hastigt voksende popularitet som følge af disse rapporter, som pressen formidlede videre til offentligheden. Op igennem 1970’erne blev akupunktur en fast bestanddel af det alternative behandlingsudbud, men gradvist vandt akupunktur også indpas i det etablerede behandlersystem.

Ifølge den traditionelle kinesiske forklaring, der er et par tusinde år gammel, siges akupunkturnålene at genoprette kroppens normale energibalance, qi. Den traditionelle forklaring går ud på, at der findes 12 energibaner i kroppen – de såkaldte meridianer

Den kinesiske akupunktørs fokus med akupunkturen var oprindeligt at holde sine klienter raske med akupunktur. Klienterne betalte således den kinesiske læge/akupunktør så længe de var raske. Blev de syge stoppede betalingen til de igen var raske. En ret interessant tilgang, at opretholde sundheden, fremfor at helbrede.


Book tid til behandling

Book TidKlik her!
Lagner og tæpper indgår i de angivne priser. Tiderne er inklusiv af- og påklædning.