Allergi, pollen og høfeber


Mens de fleste nyder at solen og foråret titter frem, er der rigtig mange der er plaget af allergi/høfeber, forårsaget af pollen fra for eksempel græs og birk. Symptomerne er mange, for eksempel snue, nysen, tilstoppet næse eller øjne der klør, er røde og løber i vand, mange er desuden plaget af uoplagthed og træthed. Ikke alle oplever at have alle symptomerne, men uanset om du “kun” er plaget af få eller mange af symptomerne, er det en svær tid at komme igennem. Og værst af alt, glæden ved foråret og sommerens kommen er begrænset.

Allergibehandling med akupunktur hos Av min krop. Klinikken ligger i Egedal, nærmere bestemt i Stenløse, i gåafstand fra Stenløse Station og Egedal Centeret

Book TidKlik her!
Gennemsnit på 4.93 stjerner ud af 148 anbefalinger

Seneste anbefaling


Karin Burmester
Stenløse
7. januar 2021

Akupunktur mod nervesmerter og lændeproblemer
Nu har jeg gennem 5-6 måneder fået hjælp gennem akupunktur (Av min krop) i forhold til både nervesmerter og lændeproblemer.
Begge behandlinger har reduceret miner gener i væsentlig grad. Jeg vil selvfølgelig vedligeholde begge behandlinger fremover.
Næste uge skal jeg have afdækket mine allergisymptomer. Håber det går lige så godt.

Akupunktur mod allergi

Hvorfor skal jeg vælge behandling hos Av min krop?

Jeg er RAB-godkendt akupunktør, som jeg tænker med i nærmeste fremtid bliver et krav for behandlere der vil udøve akupunktur. Uanset om kravene skulle blive skærpet, så anbefaler Sundhedsstyrelsen, at behandlere er RAB-godkendt, hvilket sikrer dig et vist niveau af faglighed. Jeg er både RAB-godkendt massør og akupunktør, hvilket udover selve uddannelsen også stiller krav om løbende efteruddannelse. Udover uddannelser indenfor selve fagområdet, stilles et vist uddannelsesniveau indenfor anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Jeg er registreret i foreningen DAKOBE, som årligt tjekker op på om jeg forsat opfylder uddannelseskravene.

Min værktøjskasse er godt pakket med uddannelser og kurser indenfor mit fagområde, hvilket giver mig en unik mulighed for at favne omkring mange problemstillinger den menneskelige krop bliver udsat for gennem livet.

Fleksible åbningstider.

Jeg forsøger at have så fleksible åbningstider som muligt, du vil derfor kunne finde tider i både i dagtimerne, om aftenen og i weekenden. Kommer du på på søn- og helligdage eller efter kl. 16, er der et tillæg på 25 kr. pr. behandling.

Det er også muligt, at få akupunktur i venteværelset, hvor du typisk vil kunne få tid samme dag, fordi jeg ofte ikke er booket helt lige så meget op her. Den løsning har jeg iværksat for, at kunne imødegå akut opståede problemer, på dage hvor det ellers ikke havde været muligt at finde en tid.

Har du ønske om en anden tid, end det du kan finde i onlinebooking, aftales dette individuelt og du må dermed påregne yderligere tillæg end det angivne aften/weekendtillæg.

Hvad tilbyder klinikken?

Når du modtager behandling for allergi, arbejder jeg med problemområdet, uanset om du er plager af kløende, løbende øjne, løbende næse eller en et svælg der føles ru og kløende som sandpapir. Har du flere symptomer, er det vigtigt at vi i første omgang arbejder med det symptom der er værst, det bruger jeg typisk 3 behandlinger på og hvis det/de andre symptomer ikke går i sig selv, er vi nødt til, at forlænge forløbet med et par behandlinger mere.

Det bedste er, at du kommer før sæsonen, sætter ind, så slipper du typisk for symptomer overhovedet. Jeg ved godt, at hvis du ikke har været her før, så kommer du nok først når du igen mærker dine symptomer og bliver irriteret over, at skulle tage medicin eller fordi en du kender, har fortalt dig, at de slet ikke har de problemer mere, efter at de er begyndt af få akupunktur mod det. Fortvivl ikke, selvom du ikke når at komme før sæsonen sætter ind for de fleste oplever allerede efter første gang en lettelse i symptomerne. Og til næste år kommer du selvfølgelig allerede inden sæsonen sætter ind, så du forhåbentlig bliver helt fri for at tage medicin, fordi du er på forkant.

Hvorfor kommer kroppen i ubalance?

Kineserne hævder, at der skal være balance mellem Yin og Yang, altså simpelt fortalt, intet er kun sort eller hvidt. Og når jeg tænker lidt nærmere over det tænker jeg, at det er jo lige præcis sådan det er. Jeg har kigget op på den mørkeste nattehimmel og alligevel er der en eller flere lysende stjerner eller på den varme solrige dag, er der altid en skygge et sted. Når vi bliver syge eller reagerer, er der altså ikke den rette balance, enten har kroppen en over- eller en undervægt af noget og det benyttes nåle til at rette op på, ved ganske enkelt at fortælle kroppen, at strømningerne skal justeres.

Kost, miljø og arbejdsbelastninger sætter sit præg på kroppen. Men det er også sikkert, at kroppen med tiden bliver dårligere til selv at reparere cellerne, som hele kroppen jo består af.

Hvilken effekt/virkning kan jeg forvente?

Akupunkturen arbejder med kroppens egne energier, Kineserne har navngivet denne energi Qi. Med akupunktur kan man kun styrke positivt, altså kan man ikke gøre noget værre. Kroppen kan dog ”ligge inde” med en ophobning af affaldsstoffer, som skubbes længere frem i processen og derfor kan det selvfølgelig snyde, fordi man så kan foranlediges til at tro, at det hele er blevet værre.

Mit mål er altid, så vidt det er muligt at bringe dig tilbage til ”normal tilstand” og det lykkes ofte også, men det er sjældent fixet ved bare en behandling, tænk bare på, hvor længe du har døjet med din ubalance. Jeg har ikke tryllestøv i nålene, din egen krop skal selv restituere, når jeg har udstukket retningen.

Skal jeg selv have lagner og håndklæde med?

Av min krop søger for rene lagner og håndklæder, som er inkluderet i behandlingen.

Eksempler på, hvad kan jeg få akupunktur for.

Akupunktur kan benyttes i forbindelse med mange andre ubalancer i kroppen, læs meget mere om det på siden der omhandler akupunktur generelt.

Hvor lang tid tager en behandling?

En akupunkturbehandling tager 30 min.

Jeg arbejder altid kun med en ubalance. Er du plaget af mere end én allergisk reaktion, tager vi hånd om den værste reaktion og så følger de andre symptomer ofte med. Alternativt arbejder vi med den værste reaktion over 3 behandlinger og tager så hånd om den/de andre reaktioner efterfølgende, som typisk kun vil være 2 ekstra behandlinger.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Langt de fleste kan nøjes med 3 behandlinger for deres allergi, nogle har dog behov for et par behandlinger ekstra. Allerede efter første behandling oplever de fleste en lettelse af deres symptomer og målet er jo helst at du skal klare dig uden inhalator og antihistaminer.

Kan jeg kombinere min behandling med anden behandling end akupunktur?

Du kan sagtens kombinere din behandling, hvis bare du har bestilt minimum 1 time. Det ville jo være dumt ikke at også at fixe for eksempel den ømme skulder med massage, når du nu alligevel er her.

Har du andre ubalancer som du ønsker behandlet med akupunktur anbefaler jeg IKKE at arbejde med dette samtidig med allergi, det synes jeg vi skal gemme til bagefter.

Hvad sker der med kroppen når den modtager akupunktur?

Når du får akupunktur, aktiveres kroppens eget beredskab og en helingsproces påbegyndes. Kroppens energinetværk Qi styres i den rigtige retning.

Får du akupunktur baseret på Boels Moderne Metoder, aktiveres små nervefibre og der sendes signal til kroppen om, at rette op i det konkrete område.

Akupunktur baseret på den kinesiske medicin arbejder typisk med at rette op via kroppens energibaner, kaldet meridianer.

Er der noget du skal være opmærksom på efter behandling?

Jeg anbefaler at du efter akupunkturbehandling drikker lidt ekstra vand, det kommende døgns tid. Vand giver energi til kroppens celler og energibaner.

Hvis du er hjertepatient og får blodfortyndende medicin, er der øget risiko for, at du får blå mærker. Eller at der opstår en blødning ved nåleindstikket. Fortæl mig blot ved behandlingsstart at du får blodfortyndende medicin, så er jeg klar med både vat og blod-stop-spray.

Hvis du tager fiskeolie dagligt, kan dit blod også være tyndere og du kan få ”symptomer” der minder om ovenstående afsnit.

Skal jeg gå regelmæssigt til akupunktur?

Akupunktur mod allergi kræver som sådan ikke yderligere behandlinger før næste sæson, men oplever du i løbet af sæsonen en forværring eller et tilbagefald, så skynd dig at bestille tid, så skal du typisk bare have en enkelt behandling mere, så er kroppen igen mindet om, at den skal holde allergien ”for døren”.

Jeg er gravid, må jeg så få akupunktur?

Intet problem med at modtage akupunktur, på trods af at du er gravid. Tværtimod kan du helt selv bestemme om det er mest komfortabelt for dig at ligge eller sidde.

Må børn og unge få akupunktur?

Børn kan sagtens modtage akupunktur.

Helt små børn tager det faktisk ofte helt roligt, det er oftest tiden mens nålene virker, de synes er det værste. Så får de et par fine plastre på hen over nålene og hvis forældrene ellers har mod på selv at tage plaster og nåle ud, så er de klar til at rende ud at lege. Nål på børn sættes altid, så de ikke er berørt af dem, selvom de bevæger sig.

Jeg har et par bamser i klinikken de kan låne og kramme, mens jeg sætter nålene, for tanken om nålene er ofte værre end den reelle oplevelse. I er også meget velkomne til selv at tage en ynglings bamse eller dukke med, ligesom en IPad ofte også kan gøre underværker.

Er der nogle bivirkninger ved akupunktur?

Akupunkturen har ingen bivirkninger udover, at du kan risikere at pådrage dig et blå mærke, hvis jeg rammer en af de dybereliggende små blodårer.

Som jeg har skreven tidligere, oplever langt de fleste en bedring allerede efter første behandling, i sjældne tilfælde oplever nogle dog en kortvarig forværring, det er p….irriterende for dig, men det er en kropslig reaktion og nogle skal altså lige toppe for at få det bedre.

Ovenstående bivirkninger kan typisk minimeres ved at drikke ekstra væske både før og efter behandling.

Hvad siger kunderne?

Nicholai skriver blandt andet i sin anbefaling: ”Jeg fik sidste år akupunktur mod min allergi for første gang. Jeg arbejder ude og er derfor meget plaget af min pollenallergi og derfor spiste jeg nogle gang op til 8 piller på en dag. Efter 3 behandlinger er jeg stort set symptomfri. Kun dage med store pollental kan jeg være nødt til at tage 1 pille – EN pille.”

Læs resten af anbefalingerne her og se også andre kunders Anbefalinger

Afbud og udeblivelse

Det er muligt at melde afbud op til 24 timer før din planlagte behandling og du kan faktisk gøre det online, men du er selvfølgelig også velkommen til at skrive eller ringe.

Melder du afbud senere end 24 timer før, kan kun ske ved henvendelse til mig og det takseres med ½ pris, af den aftalte behandlingspris. Afbud på dagen eller ligefrem udeblivelse udløser fuld betaling, fordi jeg står med en tid, som ingen andre kan få glæde af.

Kan jeg bruge min Sundhedsforsikring?

Jeg tror ikke din sundhedsforsikring vil dække akupunkturbehandling mod allergi, med prøv dog at give dem et kald, måske siger de ”Ja”.

Hvordan betaler jeg for behandlingen?

Du afregner efter endt behandling. Køber du et forløb som for eksempel akupunktur, betaler du alle 3 behandlinger når du starter og opnår derfor lidt rabat. Ønsker du at betale pr. gang du kommer, kan du desværre ikke få behandlingen til pakkeprisen der fremgår at bookingen, men betaler den pris der fremgår ved køb af én behandling.

Du kan betale med MobilePay, Visakort, Mastercard og kontanter. Mit betalingssystem er svensk, så jeg kan desværre ikke tage imod betaling via Dankort.

Priser for behandling fremgår af onlinebookingen eller menupunktet priser.

Er der nogle sygdomme, som gør jeg ikke må få akupunktur?

Som oftest er det ikke nogen sygdomme der forhindrer dig i at få akupunktur. Dog skal du vide, at hvis du er hjertepatient eller får blodfortyndende medicin er det større risiko for, at du kan få blå mærker omkring nåleindstikket.

Ved tvivlstilfælde er min anbefaling altid, at du rådfører dig med lægen, ikke om han/hun er enig i, at du skal prøve akupunktur, men om der er noget lægefagligt, der kan forværre din sygdom.

Kan jeg købe gavekort til klinikken?

Du kan sagtens købe gavekort til klinikken. Øverst oppe er der en indkøbsvogn, hvor der står ”Køb gavekort” ved siden af. Følg vejledningen og du modtager dit gavekort elektronisk, klar til at printe og forære væk til en du holder af og vil glæde med behandling i klinikken. Gavekortet er ikke forbeholdt en speciel behandling, men der er et tekstfelt hvor du for eksempel kan skrive, hjælp til at slippe af med din allergi inden sommer.

Tidsbestilling er også mulig om aftenen og i weekenden.


Book tid til behandling

Book TidKlik her!
Lagner og tæpper indgår i de angivne priser. Tiderne er inklusiv af- og påklædning.