Tema Smerte

Av jeg har ondt!

Det sidder i hele kroppen, jeg føler mig, meget-meget ældre, end jeg er! Av-av, hele min krop er en byld!

Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg skulle skrive blogs om symptomer, som for eksempel frossen skulder, snurrende fingre, lændehold med mere…. MEN nej, jeg er nødt til at skrive dette og dele det med jer!

 

Jeg kunne næsten ikke kende dig…

Her sidder jeg en tidlig lørdag morgen, lige inden det går løs på Ballerup Kræmmerfestival, som jeg har besøgt de sidste mange år, med en mobil-klinik. 

Og i går kom en storsmilende dame målrettet mod mig, min hjerne var på højtryk, hvem er det hun er? Og først da hun kom tæt på, kunne jeg se det. En kunde jeg har behandlet indenfor den sidste måned i min klinik. Hun fik konstateret Borrelia for et par år siden og siden da havde sygdommen bare lige så stille ædt sig ind i hendes krop. Hun kunne ikke være fysisk aktiv og hun havde smerter der vandrede i kroppen. Faktisk var det hendes bror, der af ren bekymring for hende, havde booket tid til hende i min klinik, for han kunne slet ikke holde ud, at se sin søster syne mere og mere hen.

Det fik mig til at tænke på en gammel kending i klinikken som jeg også har behandlet indenfor den sidste måned. Hun har godt nok svigtet mig i en rum tid, men det var fordi der bare er sket sååååå meget i hendes liv. Og det er desværre ikke overvejende gode og dejlige ting, nej det er de ting, der efterlader sig dybe spor i kroppen og som sætter sig……

 

Smerten sidder ikke kun i kroppen, den ses også i dit ansigt…

Fælles for dem begge er, at smerten har plaget dem fysisk, men hvad de ikke nødvendigvis selv har lagt mærke til, så har den også sat sig i deres ansigt. Begge så de nedslået og slidte ud i deres ansigter, men jeg har også sendt dem begge ud af døren, med et mere frisk og livsglad ansigt. Nogle gange skriver jeg kampagne-overskrifter sådan her: “Smerter i kroppen giver dårligt humør” og den påstand står jeg rigtig gerne på mål for, for det har jeg set gang på gang i klinikken, men jeg fristes nu til at forlænge den med “-Og det ses tydeligt i dit ansigt”. 

 

I min mobile klinik tilbyder jeg og har jeg fokus på massage, kroniske smerter og nedsat mobilitet. Og på sådan en dag på marked, får jeg besøg af mange af dem, der aldrig har turdet tage telefonen og ringe til mig og spørge om jeg kan hjælpe, fordi lægen har sagt “Det må du leve med”, “Vi kan desværre ikke gøre mere” eller “Værsågod her har du en pille, der tager de værste smerter”. Lad mig gøre det klart, jeg har stort respekt for vores sundhedsvæsen, men jeg ville ønske, at vi var bedre til at arbejde sammen, for jeg tror på, at vi i fællesskab kan nå nye højder, til glæde for os hver især som behandler og ikke mindst til endnu større glæde for personerne, der dagligt er plaget af smerter eller nedsat mobilitet, som for alt i verden ønsker sig, at det ikke bare er noget de skal leve med!

 

I klinikken tilbyder jeg *No Cure – No Pay, hvor man helt gratis kan komme forbi og se om akupunkturen kan afhjælpe smerter eller nedsat mobilitet. Det gør jeg fordi, jeg ved, at mange smertepatienter har oplevet det ene nederlag efter det andet og til sidst har mistet troen på, at noget overhovedet virker, men jeg vil gerne vise, at jeg kan flytte på det! Jeg har set det rigtig mange gange og det er de oplevelser der får mig til at svæve på lysegrønne skyer.

Fælles for de to kvinder der er fremhævet her i teksten, har været at jeg har behandlet dem med henholdsvis Akupunktur og Massage og “toppet” behandlingen med Bars. Og med kombination af de relevante behandlinger, ser det ud til, at vi i fællesskab når nye højder. Jeg ELSKER mit job i klinikken og er så taknemmelig for, at livet tillader mig at opleve det.

 

Lige om lidt er jeg kampklar til, at tage imod nye mennesker der kigger forbi min mobile stand på kræmmermarkedet. Igår prøvede flere behandling for kroniske lidelser, fx KOL, urolige/smertende ben, tennisalbue mm og alle oplevede øjeblikkelig lindring med akupunkturen og flere sagde de ville kigge forbi igen idag. Jeg glæder mig til at se dem og høre om de også har haft en god aften og nat 🙂

 

Hvad siger kunderne?

Bente skriver om kombineret behandling: En medtaget sportskrop og store nakkeproblemer efter en voldsom oplevelse er på vej opad igen efter kun få behandlinger, hvor Bettina har kombineret alt i behandlerposen på smukkeste vis. Jeg giver yderst sjældent anbefalinger, men Bettina får mine varmeste anbefalinger!

 

Læs mere om mulighederne for behandling af kroniske smerter med akupunktur her