Tema Frossen skulder

Frossen skulder Av-av min skulder gør ondt!


Hvad sker der, jeg kan ikke længere løfte armen og har smerter?
Lægen siger det er en frossen skulder og at det kan tage op til 2 år, skal jeg finde mig i det? – NEJ, læs bloggen her og få svar på hvorfor du ikke skal acceptere den dom!

 

Men først lidt om hvilke symptomer der kendetegner en frossen skulder.

Normalt starter det med smerter i skulderen. Smerterne tiltager ofte om natten og påvirker derfor også nattesøvnen. Visse bevægelser kan fremkalde voldsomme smerter og kramper, som kan vare i flere minutter. Derudover kan smerterne tiltage ved kulde.

Senere i forløbet oplever du nedsat mobilitet og kan ikke løfte skulderen uden smerter. Lagt de fleste opleveren en decideret blokering. Den manglende bevægelighed er typisk ikke bestandig, men en frossen skulder kan faktisk godt vare helt op til 2 år, hvis du spørger din læge. 

Årsagen til frossen skulder kendes ikke, for det er ikke en tilstand der opstår på grund af slag eller lignende. Kvinder rammes lidt hyppigere end mænd og det forekommer ofte i 40 – 60 års alderen.

Smerterne opstår fordi ledkapslen omkring skulderen skrumper og der opstår en kraftig irritation i denne, samtidig med at der forekommer nogle sammenvoksningen i leddet. Diagnosen stilles på baggrund af sygehistorien, da det ikke kan bestemmes på baggrund af røntgenbilleder. 

 

Forløbet jævnfør lægevidenskaben er betegnet som følger:

Fase 1: Der opstår smerter, som kan være kraftige og stråle ud i armen. Stadiet kaldes “frysestadiet” og kan vare fra 2 – 6 måneder.

Fase 2: Smerterne aftager en smule, men til gengæld indskrænkes bevægeligheden. Stadiet kaldes “Frossen stadium” og varer typisk i 6 – 8 måneder.

Fase 3: Bevægeligheden bliver langsom bedre. Stadiet kaldes “Optøningsstadiet”. Nogle få oplever, at de aldrig genvinder normal bevægelighed.

 

Er der andre alternativer end at væbne sig med tålmodig i op til 3 år?

Hos Av min krop, har jeg haft gode resultater med akupunktur og frossen skulder. Klienterne kommer typisk først når de er i fase 2 og bevægeligheden er indskrænket og har været hos lægen og få stillet diagnosen frossen skulder.

Lagt de fleste klarer sig med 5 akupunkturbehandlinger, som gennemføres indenfor 1 max 2 uger. Læs mere om denne behandlingsform under menuen “Smertelindring” og bestil din tid som No cure – No pay. Du vil typisk opleve bedre bevægelighed i skulderen allerede ved første behandling.

 

Hvad siger kunderne?

Bo Jensen fra Skibby skrev følgende d. 2. marts 2017: Fra en 2 år gammel arbejdsskade var jeg efter MRI scanning og ultralydsscanning blevet diagnosticeret med en frossen skulder, hvor bevægeligheder var reduceret med 60%.
4 nåle i hænderne, så kunne jeg bevæge min skulder og efter 5 behandlinger, er mine symptomer væk.
Det er så fedt og tusind tak for din behandling.

 

Kilde: Brevkassesvar på NetDoktor.dk