Er den gal med ryggen, Herr…..?

”Nej det er mit ben”

Endnu en solrig dag på kræmmermarkedet i Ganløse venter. Min ene nabo sælger massagestole og ovenstående bemærkning hørte jeg i løbet af dagen. Sidst på dagen kom manden fra standen med massagestole over og sagde ”Nå I har massage, det havde jeg slet ikke set. Synes I ikke her har været meget kedeligt og stille? Folk kommer ikke rigtig indenfor.” Jeg havde travlt, ja nogle gange var der ligefrem kø, fordi jeg lige talte med en anden eller lige gav en skulder/nakkebehandling.

Og det er jo egentlig ganske forståeligt. Jeg mener massagestolen er vel i virkeligheden lidt lige som damptromlen. Asfalten skal være lagt ud, før den kan køre og gøre sit job tilfredsstillende. Ligesom massagestolen, den kan kun køre på den raske ryg, den tager ikke særlige hensyn nogen steder….. Så når man har eller har haft for eksempel en diskusprolaps i ryggen, så kan den jo ikke tage særlige hensyn til dette, den trykker med samme styrke og det er bestemt ikke nogen fordel! – Og kan nemt gøre ondt meget værre.

Og hvad angår manden med ”det gale ben”, hvad vil stolen mon stille op med det? – Det kan jo stamme fra lige netop benene, men det kan såmænd også stamme fra lænden eller sædemuskulaturen.

I løbet af min første dag på markedet fik jeg mange forespørgsler:

Jeg har en låst nakke og nogle gange kan jeg nærmest ikke dreje hovedet og jeg får en frygtelig hovedpine. Denne kvinde fik en skulder/nakkebehandling og også ud af armene og fingrene og hun sagde ”Det vidste jeg slet ikke, at det trak helt herud”. Hun havde job på kontor, så den daglige brug af computer og mus, aflejrer sig ofte i skuldre og nakke og jeg mener, der er jo ”ledninger” imellem, så for mig er det flow helt naturligt. Og den har massagestolen heller ikke helt set komme. Ligesom manden der dagligt arbejdede på havemaskiner og derfor brugte fingrene meget til at styre og navigere maskinerne med, han havde også store ømheder i fingre og arme, og lidt information om hans daglige gøren og laden, giver mig input til hvor og hvordan jeg skal sætte ind, den faglige kompetence besidder massagestolen altså heller ikke.

Og den unge U19 fodboldspiller med en fiberspringning i låret, den kan også aflastes af massage og jeg kan tvinge muskelen til, at have større fokus på at få smidt affaldsstofferne ud af musklen, så han kan komme op i gear igen. Det er aldrig sjovt at få skader lige op til at den nye sæson starter. Det er jo her man som idrætsudøver tørster efter at komme ud og dyrke sin sport.

Og manden hvis søn var styrtet på cyklen og som havde stressede muskler ovenpå oplevelsen. Ja jeg fristet jo til at gentage mig selv, stolen kan ikke vise de rette hensyn.

Ovenstående er blot nogle af de forespørgsler og snakke jeg havde i går, på min arbejdsdag på Kræmmermarkedet i Ganløse. Klinikken tilbyder mange behandlingsformer, med fokus på kroppen i bevægelse og derfor er der flere indgangsvikler til lige netop dit problem.