Forårsblomsterne må have kolde fusser… :-)

Så blev det sommertid, selvom vejret ikke helt sender det signal. De stakkel små erantisser og vintergækker må have kolde fusser…..
Og nu vi taler fusser. Jeg brugte de første dage af påsken på at bestå eksamen i Sports Zoneterapi.
Sports zoneterapien kan enten ligesom akupunktur kombineres i mine massage behandlinger eller benyttes som selvstændig behandlingsforløb.

Det er vigtigt at pointere at jeg ikke er uddannet zoneterapeut, men at jeg ligesom i massagen arbejder med den aktive krop i bevægelse og indeholder læringsmæssigt et hjørne af zoneterapi uddannelsen.

Hvis man vælger en times behandling arbejder jeg bredere end i massagen, hvor man kun arbejder på de konkrete muskelgrupper. I denne behandlingsform arbejder jeg også med udrensning, fordøjelse, knogler, nerver og lymfe, alt sammen for at behandle de omkringliggende faktorer fremfor udelukkende muskelsmerten. Det betyder så, som jeg også skriver på siden for sports zoneterapi, at du godt kan opleve at der sker ændringer andet sted end der hvor du føler smerter. Det kan for eksempel være:
• Lændesmerter efterlader lidt uro i maveregionen eller i nakken
• Ankelsmerter efterlader også ømhed i den modsatte hofte
• Knæsmerter kan også mærkes i den modsatte hofte
• Ømme skuldre kan opleves som ømhed i nakken
• Hold i nakke/nakkesmerter kan også efterlade ømhed i lænden
Og så videre…..

Sports Zoneterapi virker gennem kredsløbet og derfor kan man godt opleve at reaktionen ikke som med massagen kommer med det samme, men det skyldes at der i kroppen er andre ting der skal renses ud inden heling af symptomet. Derfor kan det godt være at den hele effekt af en zoneterapi behandling først opleves efter 2. eller 3. behandling, men til gengæld vil effekten af behandlingen typisk også være længerevarende, fordi det altså ikke kun er symptom behandling, som massage må siges at være.
Skader som man således har haft i flere år har derfor også et længere behandlingsforløb, som kan vise sig mere effektfuldt end eksempelvis massagen, da årsagen til smertens opståen altså også behandles.

Har man til gengæld en nylig opstået skade viser effekten sig hurtigt. Dette skyldes også at man med zoneterapi kan behandle en skade umiddelbart efter den opstået og ikke som i massagen, hvor der minimum skal gå 48 timer og allerhelst 72 timer. Årsagen til, at man kan behandle en skade umiddelbart efter den er opstået er at man jo behandler i foden der typisk er væk fra skadesstedet. Har man eksempelvis forstuvet en ankel, fået hold i nakken eller lignende er man måske heller ikke helt motiveret for at nogen skal røre lige netop på skadesstedet og det undgår man altså med zoneterapien. Med zoneterapien kan man således nedbringe egen restitutionen og dermed også nedbringe skadeperioden.

 

I ønskes alle et godt forår