massage


Klinikken tilbyder Fysiurgisk Massage også kaldet Sports massage. Klinikken er beliggende i Stenløse, mindre end 5 minutters gang fra S-toget og Egedal Centeret. Placeringen er dermed meget central hvis du kommer fra omegnsbyerne langs S-banen, såsom Frederikssund, Ølstykke, Veksø Sj., Måløv eller Ballerup.

Book TidKlik her!
Gennemsnit på 4.87 stjerner ud af 221 anbefalinger

Seneste anbefaling


Jantine
Holland
15. maj 2023

Behandling af nakkesmerter, følelse af at hovedet er for tungt
Kære Bettina,
Her er endnu en sen besked fra Holland.
Du behandlede min mand Alwin med akupunktur mod nakkesmerter på ferie i Egypten.
Det vil vi gerne sige tak for, da han kom hjem havde han ikke flere klager inden for 1 uge.
Han rørte sig nok ikke nok i ferien, normalt svømmer han og vi går en lang tur hver dag.
Tag med i vandpolo næste år 😉 og bevæg dig helt sikkert mere. Tak igen og måske ses vi i Egypten.
Hilsen Alwin og Jantine

Hvorfor er mine muskler ømme?

Muskelømhed opstår ofte af en eller flere af nedenstående årsager:

 • Forkerte og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger.
 • Gentagende arbejde eller bevægelse, altså en overbelastningsskade.
 • Bevægelser og arbejde vi ikke plejer at lave, for eksempel havearbejde eller fordi vi har malet eller flyttet/ommøbleret.

Hvilken effekt/virkning kan jeg forvente?

Når jeg behandler, tænker jeg i helheder og behandler derfor også skuldre, når du kommer med nakkeproblemer, nogle gange skal vi helt ud i armene for at få styr på det hele.

Kommer du med lændehold, så trækker det ofte ned i benene også selvom du ikke har mærket det. Det skyldes, at kroppen ofte kun mærker smerten et sted. Behandlede jeg så kun for eksempel venstre side af lænden, fordi du føler smerten sidder der, så ville du måske allerede når du gik ud ad døren have ondt i højre side.

Du kan også forvente at du kan mærke massagen. Når du har ubalancer vil du være lidt mere ømskindet, men det skal også "bide lidt" for at komme tilbage til normalen.

Du kan få massage mod ...

 • Ondt i hovedet
  Når du har ondt i hovedet skyldes det ofte nakke- og skulderspændinger. Har du derimod Kronisk hovedpine eller migræne anbefaler jeg dig at kigge under Smertelindring.
 • Ondt i nakken
  Nakkesmerter forårsager ofte også hovedpine. Ved nakkesmerter, masserer jeg også skuldrene, ligesom der kan være behov for at massere arme og løsne eventuelle kæbespændinger.
 • Ondt i skulderen
  Jeg ser ofte klienter med skuldersmerter. Skuldersmerter kan forårsage hovedpine Når jeg behandler smerter i skuldre, arbejder jeg også altid med nakken og ofte også med armene. Der kan også være behov for at løsne eventuelle kæbespændinger. Har du mistanke om, at du har en frossen skulder, kan du læse mere om symptomer og behandling i bloggen Tema Frossen skulder.
 • Ondt i armen
  Har du ondt i dine arme, hænger det ofte sammen med skulder og/eller nakkesmertet.
 • Ondt i ryggen
  Ofte ser jeg også smerter i midt ryg. Det kan være lokalt forankret, men kan også stamme fra nakke eller lænd.
 • Ondt i lænden
  Er også et problem, som jeg ofte støder på i klinikken. Når jeg behandler smerter i lænden, ser jeg ofte, at smerterne trækker ned i balder og ben.
 • Ondt i benet
  Ben kan ofte være ømme efter løb eller fordi du har et job hvor du står og går meget. Fra tid til anden kan der være behov for kigge lidt nærmere på lænden samtidig.

Sports massage hos Av Min Krop

Har du fået en akut skade, anbefaler jeg enten Akupunktur eller Laserbehandling, som du gerne må modtage i direkte forlængelse af at skaden er opstået.

Er dine smerter derimod kroniske, anbefaler jeg dig at kigge nærmere på akupunktur mod kroniske smerter eller nedsat mobilitet.

Har du pådraget dig en skade for eksempel vrid i knæ, fibersprængning eller forstuvet din ankel, anbefaler jeg typisk Akupunktur eller Laser, som du kan læse mere om, ved at trykke på ordet.

Hvad sker der når jeg får mAssage?

Fysiurgisk massage er dybdegående massage hvor muskelgrupperne bearbejdes med tryk og gnidninger/strygninger. Jeg anvender også tryk i triggerpunkter. Triggerpunkter er særlige ømme punkter, enten i den konkrete muskel eller en samarbejdende muskel, som influerer på det område der smerter. Der kan også være ømme nærmest knuder i selve musklerne, det kaldes myoser. Myoserne er ansamlinger med affaldsstoffer, som kroppen har haft svært ved at få bearbejdet selv. Det medfører typisk nedsat blodgennemstrømning. Det betyder, at musklen mangler ilt. Det er blodet der transporterer affaldsstofferne, så når blodgennemstrømningen og dermed iltniveauet i musklen er lille, så opstår ømheden.

Når du modtager massagen, agerer kroppen som om den bliver angrebet, netop det sted, hvor jeg masserer. Kroppens forsvar mod angreb er at sende mere blod til området og det er jo netop det der skal til, for at få renset op i spændinger og myoser. Udover at tilføre ekstra blod, består kroppens beredskab af endorfiner, der er kroppens eget morfin. Alt dette gør at kroppen hjælpes på vej til egen helbredelse.

Tidsbestilling er også mulig om aftenen og i weekenden.

Hvad er massage?

Fysiurgisk massage er dybdegående massage, hvor muskelgrupperne bearbejdes med tryk og gnidninger.Jeg anvender også tryk i triggerpunkter. Triggerpunkter er ømme områder i muskelen også kaldet myoser.
Myosen indeholder affaldsstoffer som kroppen selv har svært ved at bearbejde og tranportere ud af kroppen. Det medfører typisk nedsat blodgennemstrømning og dermed ilt i musklen og da det samtidig er blodet der transporterer affaldsstofferne er det en dårlig cocktail.

Når musklen udsættes for tryk og gnidninger tror musklen at den bliver angrebet og den bliver narret til, at sende sit eget beredskab ud i musklen. Beredskabet består blandt andet af endorfiner, der er kroppens eget morfin. Og musklen tilføres altså også øget blod og derved hjælpes kroppen på vej til selvhelbredelse.

Kort om massagens historie

Massage er en behandlingsmetode, der går langt tilbage i historien og som har været praktiseret af blandt andet kinesere og egyptere mange tusind år før vores tidsregning.

I Vesten var det Hippokrates (400 f.Kr.) som anvendte massage mod stive led og muskler. Ud fra sin erfaring med massagens helende virkning skrev han retningslinjer for anvendelse af massage som terapiform til behandling af skadet, forebyggelse af kramper og som stimulerende behandling af bevægelsesapparatet for at fremme soldaternes ydeevne.

I Norden blev massage for alvor først kendt i starten af 1800-tallet, da svenskeren Pehr Henrik Ling efter sine rejser i Østen, skrev om massagens indvirkning på musklerne og deres funktioner.

I dag er den klassiske massage  videreudviklet i mange retninger og til mange forskellige formål


Book tid til behandling

Book TidKlik her!
Lagner og tæpper indgår i de angivne priser. Tiderne er inklusiv af- og påklædning.