Sports massage


Klinikken tilbyder  Fysiurgisk Massage også kaldet Sports massage. Klinikken er beliggende i Stenløse, mindre end 5 minutters gang fra S-toget og Egedal Centeret. Placeringen er dermed meget central hvis du kommer fra omegnsbyerne langs S-banen, såsom Frederikssund, Ølstykke, Veksø Sj., Måløv eller Ballerup.

Book TidKlik her!
Gennemsnit på 4.93 stjerner ud af 148 anbefalinger

Seneste anbefaling


Karin Burmester
Stenløse
7. januar 2021

Akupunktur mod nervesmerter og lændeproblemer
Nu har jeg gennem 5-6 måneder fået hjælp gennem akupunktur (Av min krop) i forhold til både nervesmerter og lændeproblemer.
Begge behandlinger har reduceret miner gener i væsentlig grad. Jeg vil selvfølgelig vedligeholde begge behandlinger fremover.
Næste uge skal jeg have afdækket mine allergisymptomer. Håber det går lige så godt.

Hvorfor vælge Av min krop?

Jeg er RAB-registreret behandler, hvilket er sundhedsstyrelsen blåstempling af behandlere. Det betyder, at jeg som behandler skal leve op til minimumskravene for uddannelse, som vedrører både krav om undervisningstimer indenfor den konkrete behandlingsform massage og undervisningstimer indenfor anatomi, fysiologi og sygdomslære. Jeg har således både en solid faglig som teoretisk balast. Udover minimumskravene for at opnå RAB-godkendelse, stilles der også krav om løbende efteruddannelse.  Det er foreningen Dakobe der holder øje med, at jeg overholder de opstillede regler både i forhold til godkendelse og mine løbende efteruddannelser.

Derudover har jeg flere forskellige uddannelser og dermed en solid værktøjskasse med flere behandlingsmuligheder, som gør, at jeg stort set altid har endnu et es i ærmet. Og som menneske giver jeg sjældent op, så jeg søger altid mod det bedste resultat.

Fleksible åbningstider

Du kan komme til behandling i både dag- og aftentimerne, samt i weekenden. Tilgængelige tider fremgår af online bookingen, kommer du efter 16.30 eller i weekenden er der et tillæg på 25 kr. pr. behandling. Ønsker du tid udenfor tilgængelige tider i onlinebookingen, aftales dette individuelt og du må påregne yderligere tillæg end aften/weekendtillæg.

Udover behandling i klinikken, er det også muligt at booke akuttider til akupunktur i venteværelset. en fleksibelt løsning for behandling allerede idag, selvom jeg er optaget af massage.

Hvad tilbyder Av min krop?

De fleste som kommer første gang, har ofte ondt i skulderen, nakken, ryggen eller lænden. Det er i hvert fald de oftest forekommende symptomer, men hvis du for eksempel har ondt i benene skal det ikke afholde dig fra, at booke tid i klinikken.

Mit fagområde er netop hele kroppen og selvom jeg af titel er Sports Massør, så behøver du altså heller ikke at være sport udøver. Titlen kommer egentlig bare af, at der i massagen arbejdes med de muskler der er i bevægelse når du bevæger kroppen og som derfor kan blive ømme og til tiderne direkte smertende.

Jeg er uddannet fysiurgisk Sports Massør og har siden jeg bestod min uddannelse i 2012 løbende videreuddannet mig indenfor forskellige massageformer og -teknikker.

Når jeg har videreuddannet mig, har jeg inddraget de nye teknikker, som jeg finder gode. Et er, at jeg synes det virker godt, men i de første dage efter kursus, har jeg typisk spurgt nogle af mine tilbagevendende kunder, hvad de synes om det her nye jeg har lært og hvis de lige som jeg føler, at det gør en bedre forskel end det jeg tidligere har praktiseret, ja så har jeg indarbejdet det i min eksisterende behandling.

Om vinteren er der varme i briksen og den kan justeres både op og ned, hvis du fryser eller har det for varm, så giv endelig lyd fra dig, så du har den temperatur under behandlingen som du ønsker.

Derudover tørrer jeg overskydende massageolie af med en opvarmet fugtig klud, så der ikke sidder olierester tilbage, som du får på tøjet.

I klinikken spiller jeg afslappende musik, men hvis du foretrækker behandling uden musik, så siger du bare til.

Av min krop sørger for lagner og håndklæder.

Hvorfor er mine muskler ømme?

Muskelømhed opstår ofte af en eller flere af nedenstående årsager:

  • forkerte og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger.
  • gentagende arbejde eller bevægelse, altså en overbelastningsskade
  • bevægelser og arbejde vi ikke plejer at lave, for eksempel havearbejde eller fordi vi har malet eller flyttet/ommøbleret.

Hvilken effekt/virkning kan jeg forvente?

Når jeg behandler, tænker jeg i helheder og behandler derfor også skuldre, når du kommer med nakkeproblemer, nogle gange skal vi helt ud i armene for at få styr på det hele.

Kommer du med lændehold, så trækker det ofte ned i benene også selvom du ikke har mærket det. Det skyldes, at kroppen ofte kun mærker smerten et sted. Behandlede jeg så kun for eksempel venstre side af lænden, fordi du føler smerten sidder der, så ville du måske allerede når du gik ud ad døren have ondt i højre side.

Du kan også forvente at du kan mærke massagen. Når du har ubalancer vil du være lidt mere ømskindet, men det skal også "bide lidt" for at komme tilbage til normalen.

Skal jeg selv have lagen og håndklæde med?

Nej jeg har sørget for rene lagner og håndklæder når du kommer til behandling. Du skal bare huske dig selv.

Du kan få massage mod ...

  • Ondt i hovedet. Når du har ondt i hovedet skyldes det ofte nakke- og skulderspændinger. Har du derimod Kronisk hovedpine eller migræne anbefaler jeg dig at kigge under Smertelindring.
  • Ondt i nakken. Nakkesmerter forårsager ofte også hovedpine. Ved nakkesmerter, masserer jeg også skuldrene, ligesom der kan være behov for at massere arme og løsne eventuelle kæbespændinger.
  • Ondt i skulderen. Jeg ser ofte klienter med skuldersmerter. Skuldersmerter kan forårsage hovedpine Når jeg behandler smerter i skuldre, arbejder jeg også altid med nakken og ofte også med armene. Der kan også være behov for at løsne eventuelle kæbespændinger. Har du mistanke om, at du har en frossen skulder, kan du læse mere om symptomer og behandling i bloggen Tema Frossen skulder.
  • Ondt i armen. Har du ondt i dine arme, hænger det ofte sammen med skulder og/eller nakkesmertet
  • Ondt i ryggen. Ofte ser jeg også smerter i midt ryg. Det kan være lokalt forankret, men kan også stamme fra nakke eller lænd.
  • Ondt i lænden. Er også et problem, som jeg ofte støder på i klinikken. Når jeg behandler smerter i lænden, ser jeg ofte, at smerterne trækker ned i balder og ben.
  • Ondt i benet. Ben kan ofte være ømme efter løb eller fordi du har et job hvor du står og går meget. Fra tid til anden kan der være behov for kigge lidt nærmere på lænden samtidig.

Har du fået en akut skade, anbefaler jeg enten Akupunktur eller Laserbehandling, som du gerne må modtage i direkte forlængelse af at skaden er opstået.

Er dine smerter derimod kroniske, anbefaler jeg dig at kigge nærme på akupunktur mod kroniske smerter eller nedsat mobilitet.

Har du pådraget dig en skade for eksempel vrid i knæ, fibersprængning eller forstuvet din ankel, anbefaler jeg typisk Akupunktur eller Laser, som du kan læse mere om, ved at trykke på ordet.

Hvor lang tids behandling skal jeg vælge?

Længden af behandling, afhænger af dig. Og hvad du gerne vil have taget hånd om. Har du aldrig været til massage før, synes jeg det er en rigtig god ide at starte med 1/2 time første gang.

Generelt kan man også sige, at det typisk er muligt at nå et område på ½ time, altså for eksempel skulder og nakke eller lænd og balder.

Har du derimod både ondt i lænden og nakken, så skal du booke 1 time, det er ikke muligt at nå begge dele ordentligt på ½ time.

Ønsker du at vi skal gennemgå hele kroppen, så er min anbefaling, at du vælger 1½ time. Det giver nemlig mulighed for at nå hele kroppen, men også, at stoppe op og fordybe sig lidt mere i de områder der volder dig problemer.

Enkelte kunder har ønsket muligheden for både at få en helkropsmassage og at det er muligt at få lidt akupunktur, zoneterapi eller ansigts- og hovedbundsmassage og derfor har du også mulighed for at bestille 2 times behandling.

Har du særlige ønsker for eksempel, at du gerne vil have at vi kombinerer din behandling, så fortæl mig det når du kommer, så skal jeg nok sørge for, at vi når det.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Det er svært at give et entydigt svar på. Mange føler en klar bedring ved bare en enkelt behandling. Ofte er det dog en god ide at få 1 til 2 opfølgende behandlinger i de kommende 1 til 4 uger, for at sikre, at vi har fået bund i det hele.

Kan jeg kombinere behandlingen?

Du kan sagtens kombinere din behandling, hvis bare du har bestilt minimum 1 time. Hos Av min krop betaler du for tiden du får behandling, så du kan sagtens vælge for eksempel ½ eller 1 times massage og ½ times akupunktur. Nogle gange foreslår jeg kombinerede behandlinger, fordi min erfaring siger mig, at kombinationen ofte giver gode resultater.

Hvad sker der når jeg får massage?

Fysiurgisk massage er dybdegående massage hvor muskelgrupperne bearbejdes med tryk og gnidninger/strygninger.  Jeg anvender også tryk i triggerpunkter. Triggerpunkter er særlige ømme punkter, enten i den konkrete muskel eller en samarbejdende muskel, som influerer på det område der smerter. Der kan også være ømme nærmest knuder i selve musklerne, det kaldes myoser. Myoserne er ansamlinger med affaldsstoffer, som kroppen har haft svært ved at få bearbejdet selv. Det medfører typisk nedsat blodgennemstrømning. Det betyder, at musklen mangler ilt. Det er blodet der transporterer affaldsstofferne, så når blodgennemstrømningen og dermed iltniveauet i musklen er lille, så opstår ømheden.

Når du modtager massagen, agerer kroppen som om den bliver angrebet, netop det sted, hvor jeg masserer. Kroppens forsvar mod angreb er at sende mere blod til området og det er jo netop det der skal til, for at få renset op i spændinger og myoser. Udover at tilføre ekstra blod, består kroppens beredskab af endorfiner, der er kroppens eget morfin. Alt dette gør at kroppen hjælpes på vej til egen helbredelse.

Er der noget jeg skal være opmærksom på efter behandling?

Du kan blive øm efter behandling, men det skulle gerne være en ømhed, der er ”bedre” end den du kom med. Det er svært at forklare, men ofte siger mine kunder at de kommer med en skærende smerte, den ømhed man mærker efter behandling, er sammenlignelig med den ømhed, du vil føle efter at have udøvet sport eller arbejde, som du ikke plejer.

Det er også vigtigt, at du efter behandling, drikker mere væske end du plejer.

Nogle kan godt blive lidt trætte efter behandling, så giv dig selv lov til at slappe lidt af ovenpå behandlingen. Andre bliver mere friske og så er det jo bare med, at udnytte det.

Skal jeg gå regelmæssigt til massage?

Min anbefaling er altid at gå til massage regelmæssigt, men det er dig der bestemmer. Jeg tror dog i sidste ende, at antallet af behandlinger bliver det samme. Hvis du kun kommer når det gør ondt, er der ofte behov for opfølgende behandlinger og det gør ofte mere ondt. Hvorimod hvis du kommer regelmæssigt, så holdes ubalancerne nede.

De kunder der kommer jævnligt, siger også, at de ikke er ømme på samme måde efter behandling, som da de kom første gang hvor noget i kroppen smertede.

Som gartneren der nu kommer regelmæssigt sagde en af de første gange han kom "Jeg smører og servicerer mine maskiner og min bil, men mig selv? - Tåbeligt, for jeg kan jo ikke bare få en ny reservedel!"

Jeg er gravid, må jeg så få massage?

Der er intet problem med, at få massage selvom du er gravid.

For nuværende har jeg ikke en graviditetspude, men det er muligt, at ligge på siden, når du for eksempel har behov for massage af lænden. Ønsker du massage i skuldre og nakke, kan vi kombinere med, at du ligger på siden og sidder op.

Døjer du med væske / ødemer i benene, kan jeg anbefale dig at prøve Recovery Boots.

Må børn og unge få massage?

Børn og unge kan sagtens få massage.

Er de under 18 år er det altid ifølge med en voksen. Nogle gange aftaler vi, ved de halvstore teenagere, at de godt selv kan komme næste gang, hvis både forældre og barn er indforstået med det.

Bivirkninger ved massage?

Der kan opstå ubehag efter behandling, nogle kan nærmest blive influenza-syge, men når det sker, så skyldes det ofte, at kroppen har haft rigtig mange affaldsstoffer, som du gennem længere tid har overhørt og derfor med massagen er sat lidt på overarbejde i oprydningsfasen. Symptomerne kan typisk minimeres ved at drikke ekstra væske.

Nogle kan også blive en smule svimle, men det er typisk et tegn på, at du har drukket for lidt væske, så det er nemt at regulere igen.

Nogle kan opleve, at de bliver ekstra trætte. Andre får mere energi.

I sjældne tilfælde kan der opstå et blåt mærke, især hvis du har let tendens til at få blå mærker.

Og så kan du selvfølgelig blive muskel-øm, som om du har været ude at træne nogle helt nye muskler.

Alle ”bivirkninger” er altså ganske harmløse.

Hvad siger kunderne?

Jeg føler mig både privilegeret og heldig, for mine kunder taler faktisk rigtig godt om mig ude i byen. Jeg har også flere kunder, der kommer langvejsfra og det tager jeg også som et skulderklap.

Liselotte der kommer til vedligeholdende massage og tilmed langvejs fra siger for eksempel: ”Altid lydhør for skavankerne. Erfaren og professionel udførelse af valg af ydelse.”

Eller som Pia skriver: ”Jeg kom til Bettina med en låst skulder og den blev så god som ny med 2 gange massage. Jeg kan varmt anbefale at prøve Bettina, hvis man har skulder problemer.”

Læs flere af mine anbefalinger her.

Sygdomme, som gør jeg ikke må få massage?

Som oftest er det ikke nogen sygdomme der forhindrer dig i at få massage. Omvendt anbefaler jeg altid, at du lige får lægefaglig godkendelse, hvis du er ny opereret.

Det er også altid en god ide at rådføre sig med lægen, hvis du har en diskusprolaps, svagt hjerte eller for nyligt har haft en blodprop. Mit råd er altid, at hvis du er i tvivl, så spørg lægen om massage er en dårlig kombination med din sygdom.

Afbud og udeblivelse

Du kan melde afbud op til 24 timer før aftalt behandling og det er faktisk muligt at gøre det online.

Afbud i sidste øjeblik er træls, måske har jeg afvist en anden kunde, fordi alle tider er optaget, så derfor koster det desværre også lidt at melde afbud på dagen eller ligefrem at udeblive.

Afbud senere end 24 timer før, kan kun efter kontakt til mig og takseres med 1/2 pris af den aftalte behandlings pris.

Afbud på dagen eller udeblivelse, udløser fuld betaling.

Kan jeg bruge min Sundhedsforsikring?

Ja sagtens. Jeg er Registreret alternativ Behandler (RAB-godkendt). Desværre er der ikke ret mange forsikringsselskaber der vil yde tilskud til massage, de kalder det wellness. Nedenfor har jeg nævnt forsikringer, som jeg tidligere har behandlet klienter fra. Klik på din forsikring og du kan åbne et nyt vindue, så du nemt kan tage kontakt til dem og spørge efter dine muligheder for at få tilskud, samtidig med, at du nemt kan give dem mine oplysninger, hvis de efterspørger hvilken behandler du vil benytte:

Til gengæld vil de ofte gerne yde tilskud til Akupunktur. Giv mig gerne et kald, hvis du lige har brug for en snak inden du kontakter din forsikring.

Hvordan betaler jeg for behandlingen?

Du afregner efter endt behandling. Jeg modtager MobilePay, Visakort, Mastercard og kontanter. Jeg benytter et svensk betalingssystem, så desværre kan jeg ikke modtage dankort der kun kan benyttes i Danmark.

Det er også muligt at købe klippekort, disse betales på forskud, og så får du et kryds på kortet, efter endt behandling, så længe du stadig har tilgodehavende behandlinger.

Priserne for behandling fremgår af onlinebookingen eller i menupunktet priser

Kan jeg købe gavekort?

Du kan sagtens købe gavekort til klinikken. Du bestiller og betaler det via Book tid.

I øverste bjælke er der en indkøbskurv og der står "Køb gavekort". Herefter indtaster du det ønskede beløb, dine kontaktdata og betaler.

Når modtageren booker tid, kan de registrere at de har et gavekort og forbruge af gavekortet og benytte det til lige præcis den behandling de ønsker sig.

Tidsbestilling er også mulig om aftenen og i weekenden.

Hvad er Massage

Fysiurgisk massage er dybdegående massage, hvor muskelgrupperne bearbejdes med tryk og gnidninger.Jeg anvender også tryk i triggerpunkter. Triggerpunkter er ømme områder i muskelen også kaldet myoser.
Myosen indeholder affaldsstoffer som kroppen selv har svært ved at bearbejde og tranportere ud af kroppen. Det medfører typisk nedsat blodgennemstrømning og dermed ilt i musklen og da det samtidig er blodet der transporterer affaldsstofferne er det en dårlig cocktail.

Når musklen udsættes for tryk og gnidninger tror musklen at den bliver angrebet og den bliver narret til, at sende sit eget beredskab ud i musklen. Beredskabet består blandt andet af endorfiner, der er kroppens eget morfin. Og musklen tilføres altså også øget blod og derved hjælpes kroppen på vej til selvhelbredelse.

Kort om Massagens historie

Massage er en behandlingsmetode, der går langt tilbage i historien og som har været praktiseret af blandt andet kinesere og egyptere mange tusind år før vores tidsregning.

I Vesten var det Hippokrates (400 f.Kr.) som anvendte massage mod stive led og muskler. Ud fra sin erfaring med massagens helende virkning skrev han retningslinjer for anvendelse af massage som terapiform til behandling af skadet, forebyggelse af kramper og som stimulerende behandling af bevægelsesapparatet for at fremme soldaternes ydeevne.

I Norden blev massage for alvor først kendt i starten af 1800-tallet, da svenskeren Pehr Henrik Ling efter sine rejser i Østen, skrev om massagens indvirkning på musklerne og deres funktioner.

I dag er den klassiske massage  videreudviklet i mange retninger og til mange forskellige formål


Book tid til behandling

Book TidKlik her!
Lagner og tæpper indgår i de angivne priser. Tiderne er inklusiv af- og påklædning.